Chiro Clara en Sooj

Wie? Wat? Waar? Wanneer?

Wie?

Alle jongens en meisjes tussen 6 en 18 jaar zijn welkom op onze chiro. Jongens en meisjes van eender welke huidskleur, religie en afkomst verwelkomen we graag bij ons. Sinds enkele jaren zijn de jongste groepen van chiro Clara en Sooj ook gemengd. Vanaf de tito's zijn er nog steeds aparte jongens- en meisjesafdelingen.

Wat?

"Speel met spel, da's chirotaal!" Op zondag houden we ons bezig met 'spel en beweging'. Dit blijft zeker niet beperkt tot voetbal of honkbal. Een heel gamma aan kring-, massa-, woordspelen, ruwe spelen, vertrouwens-, fiets-, balspelen, estafettes, modderspelen en nog veel meer staan op het programma. Hoe zotter, hoe beter. Ook knutselen, een speurtocht, zang en (volks)dans, een stadsspel, gaan zwemmen enz. behoren tot de mogelijke activiteiten. Als deze voorraad uitgeput geraakt, maakt de leiding er een sport van om zelf spelletjes uit te vinden. En wanneer de fut er bij de oudere leden eens aan ontbreekt gaan ze snoezelen in de zetels of film kijken in het lokaal. De activiteiten gebeuren met de eigen afdeling en onder begeleiding van de leiding.

Af en toe worden deze gewone zondagen afgewisseld met iets minder gewone zondagen. Zo wordt er enkele keren per jaar wel eens een groepsspel met de hele chiro gespeeld, of is het zangstonde. Met Christus koning worden de leden in de watten gelegd met een extra lange chirodag.

Tenslotte is er nog het hoogtepunt van het chirojaar: het kamp. Dan trekken wij er met onze hele chiro op uit om 10 dagen lang (of voor de kleintjes 5 dagen lang indien ze dit willen) op kamp te gaan. Een zalige periode waarvoor de leiding zijn beste programma's een jaar lang opspaart en het beste van zichzelf geeft, en onze koks enkel de allerbeste kampkost voorschotelen.

Waar en wanneer?

Elke zondag van 14.00u tot 17.00u op het Clementiaanplein, bij de lagere school van Holheide en de parochiezaal. Kom het gerust een keer proberen!